Серія інтерв’ю Fellows of Ukraine

“Fellows of Ukraine” – це серія інтерв’ю з людьми, які активно допомагають у боротьбі з російським агресором. Наші учасники – іноземці, діаспоряни та українці, які виїхали за кордон. Деякі імена нам знайомі, а деякі ні, Однак їх допомога під час війни для України величезна. Їх підтримка відчувається як в тилу, так і на передовій. Вони наближають нашу Перемогу над ворогом. Нижче ми висвітлюємо лише частину історії, дізнайтеся більше з нашого Youtube-каналу та ознайомтеся із буклетом, де зібрані всі 50 історій канадських друзів України.

Ліна Костюк. Наразі проживає в Канаді. Разом з родиною Ліна емігрувала до Канади у 2017 році, працює в IT сфері. Вона є членом Конгресу українців в Канаді та активно займається волонтерством, щоб допомогти українцям, які покинули Україну через війну, адаптуватися на новому місці. Ініціативно організовує культурни заходи для вимушених переселенців з України.

Ольга Ластовецька. Живе в Канаді з 14 років. Фітнес тренер та фітнес модель. Волонтер, головний координатор гуманітарної допомоги волонтерської організації Canadian Battalion, залучила поліцію Торонто до проєкту із допомоги Україні Ольга представляла Україну на міжнародному конкурсі бікіні на Багамах. Організовує збір коштів та Активно інформує іноземців про події в Україні.

Ірина Сенченко. Народилася в Черкасах, а в Канаді проживає з 2018 року. Разом з чоловіком тримала маленьку швейну фабрику. З початком війни у 2014 році сім`я переробила свій бізнес для допомогу військовим. Тоді Ірина почала активне волонтерство. Вона їздила в зону бойових дій більше 50 разів. Її нагороджено медаллю Президента України, має десятки подяк від бойових підрозділів. 

Роман Йосифів. Родом зі Львова. Вже 15 років живе в Канаді зі своєю родиною. Коли почалася війна, він був у Львові та прийняв рішення лишитися там. Роман почав волонтерити та залучати інших до своєї роботи. Разом з друзями з Канади створили Асоціацію українців в Калгарі. Волонтери спільними зусиллями зібрали вже 650 тисяч доларів та різну гуманітарну допомогу. Вони допомогли 72 лікарням, військовим частинам та батальйонам.

Ксенія Тимченко. Українка, яка допомагає українцям мігрувати в Канаду. Ксенія створила телеграм-канал “Українці Баррі”, в якому публікує численні вакансії та можливості для новоприбулих українців. Саме до неї слід звернутися по допомогу із освоєнням в Канаді у перші місяці еміграції.

Шеннон Боддез – канадійка, медсестра за професією. Шеннон самостійно волонтерить, збирає різні медичні засоби, організовує логістику із доставки в Україну та контролює доправлення на передову, українським військовим. Остання партія ліків та обладнання, які вона перевозила, вартувала 50 тисяч доларів. Жінка не зупиниться, бо частинка її душі перебуває в Україні. пані Шеннон пишається, що її бабуся родом з Івано-Франківщини.